Výchovný koncert trochu netradičně

Přibližně jednou za dva roky se snažíme našim žákům zprostředkovat mimo jiné také setkání s hudbou. V minulosti za námi několikrát přijel zpěvák Pavel Novák se svou kapelou. Dobrou zkušenost jsme měli i s nejmenovanou hudební agenturou z Karlových Varů. Před covidem jsme s dětmi z 1. stupně byli v Praze na scénickém provedení České mše vánoční od J. J. Ryby. Nabídek je mnoho, jde jen o to dobře vybrat. A to bývá mnohdy pěkný oříšek. Když jsme letos v srpnu nezávazně diskutovaly s kolegyněmi v kabinetě, padl nápad nezvat dospělé profíky, ale zkusit oslovit kapely působící při rakovnické ZUŠ – The Smallpeople a Grippeds. Ať naši žáci vidí, co všechno je možné, když něco děláte dobře a s velkou chutí. A byla to trefa do černého!

Koncert se konal ve čtvrtek 4. 11. v Novostrašeckém kulturním centru. Kapely vystoupily třikrát se třemi různými programy a předvedly, že posluchače umí doslova zvednout ze židlí. A netradičnost tohoto koncertu byla právě v tom, že jsme děti na židlích nedržely. Mnohé z nich, mladší i ty starší, během hodinového koncertu tančily na sále, kde se dalo. Hlavně v blízkosti pódia, v tzv. kotli, kde se mezi ně zamíchali také právě nehrající muzikanti a mladí zpěváci z Rakovníka. Troufnu si tvrdit, že si všichni zúčastnění koncerty užili naplno.

Pro potvrzení svých slov přikládám i několik reakcí samotných posluchačů, konkrétně žáků z 6.C.

… Byla tam příjemná atmosféra, hrála veselá a zábavná hudba, oceňuji hezký zpěv.

Jaroslav Tůma

… Zábavná muzika, aktivní publikum, hezká atmosféra. Tancovaly jsme a moc jsme si to užily. Určitě bychom si to rády někdy zopakovaly.

Tereza Faltýnková, Dominika Nejtková

… Dělali jsme mašinku a tancovali jsme, byl to dobrý zážitek.

Michael Srnka

Pokud byste chtěli zažít něco podobného jako my a děti, určitě si nenechte ujít slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Novém Strašecí, kde budou Smallpeople v rámci programu také vystupovat.

 

Pavlína Tondrová