Organizace zápisu do mateřské školy pro školní rok 2021/22

Vážení rodiče,

s ohledem na současnou situaci bude zápis do mateřské školy pro školní rok 2021/22 organizován bez osobní přítomnosti rodičů i dětí. Věnujte tedy pozornost následujícím informacím:

Zápis se bude konat v období od 3. do 14. května 2021. Potřebné formuláře (žádost, přihlášku a evidenční list) si od 1. dubna můžete vyzvedávat na všech pracovištích mateřské školy. Z důvodu minimalizace kontaktů budou formuláře k dispozici v pracovní dny od 6.30 do 16.00 hod. v boxech u vchodů do MŠ. Upozorňujeme, že přihláška a evidenční list musí být potvrzené pediatrem Vašeho dítěte.

Vyplněné formuláře, společně s prostou kopií rodného listu dítěte, poté vhodíte v období od 3. do 14. května 2021 do speciálně zřízeného boxu v ZŠ. Box bude umístěn ve vestibulu vchodu budovy A naproti poště. Vchod bude otevřený v pracovních dnech od 7.00 do 17.00 hod.

Po zpracování všech žádostí Vám na emailovou adresu uvedenou v žádosti bude zasláno registrační číslo (prosíme, pište mailovou adresu čitelně). Výsledky zápisu dle kriterií budou pod registračními čísly zveřejněny na webových stránkách základní školy.

V případě, že byste si z vážných důvodů (nemoc, karanténa apod.) nemohli formuláře vyzvednout a posléze je doručit do školy, je možné zaslat žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání jedním z následujících způsobů:

  • do datové schránky školy (afasviu),
  • e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze poslat prostý e-mail) na emailovou adresu: skolka.kocourek@tiscali.cz
  • poštou na adresu: ZŠ a MŠ J. A. Komenského v Novém Strašecí, Komenského nám. 209, Nové Strašecí, PSČ 271 01

V tomto případě je potřeba k žádosti doložit (naskenovat) prostou kopii rodného listu dítěte a potvrzení o očkování dítěte (ke stažení společně s žádostí).

Žádost o přijetí a potvrzení o očkování:

Kritéria přijetí:

Upozorňujeme, že do mateřské školy může být přijato pouze dítě, které se podrobilo stanoveným pravidelným očkováním, příp. má doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. Výjimku tvoří pouze děti, na které se vztahuje povinné předškolní vzdělávání. (§ 50 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví).

V případě dotazů kontaktujte ved. učitelku MŠ paní Zuzanu Levou na tel: 777 303 481.

S přáním pevného zdraví

 

Petr Chochola