Zápis do prvního ročníku

Vážení rodiče,

s ohledem na současnou situaci a opatření MŠMT budeme organizovat zápis do 1. ročníku bez osobní přítomnosti dětí i rodičů ve škole. Proběhne pouze formální (administrativní) část zápisu ve dnech od 1. do 23. dubna 2021.

Motivační setkání s dětmi uskutečnit z pochopitelných důvodů nemůžeme. Ignorujte, prosím, vámi zvolený termín zápisu, který jste si vybrali při elektronické rezervaci, jakožto i jeho připomenutí.

Při podání žádosti o přijetí k základním vzdělávání využijte přihlášku, kterou jste obdrželi do vaší emailové schránky po elektronické registraci k zápisu (uskutečněno od 1. do 15. března přes web naší školy). Přihlášku vyplňte a podepište (případně elektronicky) a v termínu od 1. do 23. dubna 2021 doručte jedním z níže uvedených způsobů do školy.

Podání žádosti do školy:

  1. osobním vhozením v obálce či deskách do speciálně zřízeného boxu, který najdete ve vestibulu vchodu budovy A proti poště. Vchod bude otevřený v pracovních dnech od 7:00 do 17:00 hod.
  2. do datové schránky školy (afasviu),
  3. e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze poslat prostý e-mail) na emailovou adresu: tereza.kovalska@zsnovestraseci.cz
  4. poštou (rozhodující je datum podání na poštu)

 

Odklad povinné školní docházky:

Pokud budete pro své dítě žádat odklad povinné školní docházky, k žádosti o přijetí přiložte vyplněnou žádost o odklad. Žádost o odklad je součástí výše uvedeného e-mailu, který vám byl doručen po elektronické registraci k zápisu. K žádosti doložte doporučení pedagogicko-psychologické poradny a dětského lékaře, pokud máte tyto dokumenty již vyřízené.

Sportovní třída:

Žádáme vás, abyste svůj zájem o účast dítěte na talentových zkouškách do sportovní třídy vyjádřili v žádosti o přijetí v části Volitelné položky – Poznámky.

Předpokládáme, že se talentové zkoušky do třídy s posílenou výukou tělesné výchovy uskuteční zhruba za 14 dnů po otevření školy. O jejich termínu a organizaci vás budeme informovat ve spádových školkách a prostřednictvím webových stránek školy. Přihlášky ke zkouškám budou v dohledné době zveřejněny na našich webových stránkách.

Výsledek zápisu do prvního ročníku:

Seznam přijatých žáků bude zveřejněn na webových stránkách školy pod registračními čísly uvedenými v přihlášce.