Provoz školy od 30. listopadu

Vážení rodiče,

v pondělí 30. listopadu se konečně vracejí naši další žáci do školních lavic. Výuka a provoz školy bude v tomto období řízen pokyny MŠMT, které jsou promítnuty v níže uvedených opatřeních.

Výuka:

1. až 5. ročník, 9. ročníkprezenční výuka

6. až 8. ročník – rotační prezenční výuka (střídání celých tříd po týdnu)

od 30. 11. do 4. 12.

  • 6.A, 6.B a 7. ročník – prezenčně
  • 6.C, 6.D a 8. ročník – distančně

od 7. 12. do 11. 12.

  • 6.A, 6.B a 7. ročník – distančně
  • 6.C, 6.D a 8. ročník – prezenčně

v dalších týdnech se cyklus opakuje

Prezenční výuka

  • dle řádného rozvrhu hodin v homogenních skupinách (tzn. bude odučen plný rozsah hodin včetně výchov). Výuka bude probíhat v odborných učebnách. Ve Škole Online je vložen rozvrh platný od 30. listopadu.

Distanční výuka

  • v současném režimu v MS Teams., tzn. počet hodin ani skladba předmětů se zásadně měnit nebude. Žáci mohou využívat individuální konzultační hodiny, jejichž rozpis zveřejníme příští týden.

Cizí jazyky

Prezenční výuka musí dle nařízení MŠMT probíhat v homogenních skupinách (kolektivy tříd není tady možné v žádném případě slučovat či jinak prolínat). Toto opatření se zásadně promítá do organizace výuky cizích jazyků a znemožňuje zachování stávajících jazykových skupin žáků. Ačkoli si plně uvědomujeme dopad do výuky, museli jsme přikročit k organizačním změnám ve výuce jazyků. Jejich přehled najdete v přiloženém dokumentu.

AJ_1. stupeň od 30.11.20

AJ_2. stupeň od 30.11.20

Druhý cizí jazyk od 30.11.20

 

  • Anglický jazyknově vzniklé skupiny budou vyučovány v tomto složení prezenčně i distančně.
  • Druhý cizí jazyknově vzniklé skupiny budou vyučovány v tomto složení pouze v prezenční formě. Na distanční výuce bude zachováno původní složení skupin (tzn. žáci se na online hodinách setkají se svojí jazykářkou, kterou mají od začátku školního roku, a ta jim připraví materiály na prezenční výuku.) Změny v organizaci výuky druhého cizího jazyka nelze z hlediska složitosti promítnout do rozvrhu Školy Online, informace najdete ve výše vložené tabulce.

Příchod do školy

Abychom snížili kumulaci žáků v šatnách, budeme školu otevírat pro jednotlivé ročníky takto:

  • 1. až 3. ročník – od 7:00
  • 4. a 5. ročník – od 7:15
  • 2. stupeň – od 7:30

Žádáme vás, abyste využili toho, že se škola otevírá dříve, a pomohli nám tak naplnit protiepidemická opatření.

Žáci budou využívat svoje obvyklé vchody a šatny, kde se přezují a budou pokračovat do svých tříd dle rozvrhu.

Odchod ze školy

Abychom dostáli stanoveným opatřením pro provoz školní jídelny, budou některé třídy odcházet do školní jídelny zhruba o 20 minut dříve.

Žáci 3. až 9. ročníku, kteří nechodí do školní jídelny, budou tedy v některých dnech odcházet ze školy dříve. Žáků 1. a 2. ročníku se dřívější odchod netýká. Nad žáky využívající služeb školní jídelny budeme vykonávat dohled v rozsahu rozvrhu hodin. Přehled změn dle cyklů rotační výuky najdete v přiložené tabulce.

Školní jídelna od 30.11.20 – první týden

Škoní jídelna od 30.11.20 – druhý týden

Školní družina

Provoz školní družiny a systém vyzvedávání dětí není nijak omezen či pozměněn. Děti navštěvující družinu budou rozděleni do pěti obvyklých oddělení dle ročníků.

  • Ranní družina se otevírá od 6:00 (v 7:15 odcházejí žáci do svých tříd)
  • Odpolední provoz končí v 17:30.

Školní jídelna

Žákům vzdělávajícím se distančně je od 30. listopadu umožněno stravování ve školní jídelně formou odběru jídla do jídlonosičů.

Výdejní okénko

  • bude nově umístěno z boční strany budovy jídelny v ulici Palackého.

Výdejní doba do jídlonosičů

  • 11:10 až 11:45 – cizí strávníci
  • 11:45 až 13:30 – žáci a zaměstnanci škol

Opakovaně připomínáme, že pokud žáci nemají zájem o stravování ve školní jídelně, musí si oběd pravidelně odhlašovat, jinak jídlo propadá. Naopak v případě zájmu o školní stravování si musí žáci obědy přihlásit. Uvedené je zcela v kompetenci rodičů, škola do přihlašování a odhlašování stravování žádným způsobem nezasahuje.

Protiepidemická opatření

Žáci jsou povinni nosit po celou dobu pobytu ve škole (jídelně i školní družině) roušku či si jiným vhodným způsobem krýt nos a ústa. Štíty nejsou dle vyjádření MŠMT dovoleny. Vybavte, prosím, své děti dostatečným počtem roušek a sáčkem na jejich odkládání. Třídy budou i v chladném počasí, pravidelně větrány, vybavte svoje děti vhodným oblečením.

S pozdravem a přáním pevného zdraví

Petr Chochola