Distanční výuka od středy 14. října

Vážení rodiče a milí žáci,

na základě protiepidemických opatření přechází výuka na 1. i 2. stupni od středy 14. října na distanční formu vzdělávání. V této souvislosti si vás dovolujeme informovat o organizačních opatřeních.

Výuka od 14. do 16. října

druhý stupeň

  • Distanční výuka v 6. a 7. ročníku bude nadále probíhat v MS Teams dle rozvrhu stanoveného v neděli 11. října. Žáků těchto tříd se v uvedeném období  žádné změny netýkají.
  • Distační výuka v 8. a 9. ročníku bude realizována v MS Teams od čtvrtka 15. října. Nejpozději ve středu v 18:00 žáci najdou v kalendáři MS Teams rozvrh hodin do konce týdne.

první stupeň

Distanční výuka bude realizována prostřednictvím MS Teams. Pro bezproblémový přechod na tento způsob výuky proběhne ve středu v podvečer v aplikaci MS Teams setkání s učitelkou dle následujícího časového harmonogramu:

  • 17:00 – 5. ročník
  • 17:30 – 4. ročník
  • 18:00 – 1. ročník
  • 18:30 – 2. ročník
  • 19:00 – 3. ročník

Nejpozději ve středu ve 12:00 hodin bude tato schůzka zadána do kalendáře MS Teams. Od čtvrtka 15. října pak třídy prvního stupně postupně najedou na výuku prostřednictvím MS Teams, která bude v plném rozsahu ralizována od pondělí 19. října. Opět v kalendáři najdete rozvrh on-line hodin.

Výuka od 19. do 23. října

první a druhý stupeň

Nejpozději do pátku 16. října do 18:00 hod. bude do kalendáře vložen rozvrh on-line hodin platný na celé uvedené období. Pokud se po podzimních prázdninách nebudou moci žáci vrátit do školy, bude platit stejný režim on-line výuky.

Přístupové údaje do MS Teams

Přístupové údaje byly všem žáků rozdány ve škole během uplynulých dvou týdnů. V případě problémů postupujte takto:

  • Přihlašovací údaje do aplikace – kontaktujte třídního učitele / učitelku
  • Kódy pro zapsání žáků do předmětů – kontaktujte příslušné vyučující

Školní jídelna

Dle neoficiálních telefonických informací MŠMT  podaných škole v úterní 13. října v 11 hodin mohou žáci využívat služeb školní jídelny. Školní jídelna bude vydávat žákům obědy v obvyklém čase, což je od 11:35 do 14:00.  Pokud žáci nebudou mít zájem o stravování, musí si obědy odhlásit, jinak jídlo propadne. Odhlášení obědů na středu 14. října je možné na mailové adrese: jidelna@zsnovestraseci.cz, a to do středeční 6. hodiny ranní. Na další dny je možné obědy odhlašovat standardním způsobem. Žádáme žáky 1. až 4. ročníku, aby využívali výdejnu č. 1. Pro žáky 5. až 9. ročníku je určena výdejna č. 2

Upozorňujeme, že pravidla pro stravování žáků během distanční výuky se mohou změnit. Samozřejmě vás budeme případně informovat.

Školní družina

Od středy 14. října je školní družina uzavřena.

 

S pozdravem a přáním pevného zdraví

Petr Chochola